Miniatuurpark in Kowary

De beste manier om de ontdekkingstocht van Neder-Silezië te beginnen, is een bezoek brengen aan het "Parc Miniatur" in Kowary. Het park is een aangename verzameling van méér dan 60 mooie gebouwen, allemaal op schaal 1:25 en zeer waarheidsgetrouw. Als je foto's maakt uit de juiste hoek, dan is het moeilijk om de echte gebouwen te onderscheiden van de miniatuurversie.
Je vind er de mooiste kerken, verschillende kastelen en burchtruïnes, maar ook Sneeuwkop, de allesoverheersende bergtop van het Reuzengebergte is er te bewonderen, met verschillende wandelroutes en natuurlijk ook de top. Naar de echte top wandelen doe je dus enkel nog voor de wandeluitdaging. Daar aangekomen heb je echt de indruk dit al eens gezien te hebben.
Hier kan je beslissen wat je wil bezoeken tijdens je ontdekkingstocht en dat zorgt er voor dat je heel veel tijd wint, tijd die je nodig zal hebben om al het moois van Neder-Silezië te kunnen bewonderen.
Het is natuurlijk mooi meegenomen dat het Miniatuur park van Kowary slechts op 2 km wandelafstand van onze vakantiewoning Beztroski Dom ligt. Logisch dus dat 90% van onze vakantiegasten dit als eerste uitstap kiezen.
Ook de kinderen vinden het reuzefijn, want sinds 2015 heeft de eigenaar naast het park een tweede park aangelegd, gevuld met allemaal opblaasbare speeltuigen. Springkastelen, ballenbaden, waterglijbanen, doorkruipmonsters, het is er allemaal en het zorgt er voor dat het hele gezin volop kan genieten van dit uitstapje.Reacties

Populaire posts van deze blog

Jelenia Góra - Parel van de Karkonosze

De wondere wereld van kristal

Waarom deze blog?