Tafelen in Neder-Silezië

Een belangrijk deel van een vakantie is het uit eten gaan. De gezelligheid, het samen met vrienden genieten, het ontdekken van een vreemde keuken, bij heel wat vakantiegangers bepaalt dit of men van een wel of niet geslaagde vakantieperiode spreekt. Jammer genoeg swingen de prijzen heel vaak de pan uit en een veel gehoorde klacht is dat het bijna niet meer mogelijk is om op restaurantbezoek te gaan in het buitenland als je enkele kinderen hebt.

In Neder-Silezië is dat op dit ogenblik gelukkig nog helemaal niet het geval. Hier kan men nog met het hele gezin gaan eten zonder het gevaar te lopen om met een financiële kater naar huis te gaan. 

Ook de keuze is ruim voldoende om "voor ieder wat wils" te vinden. Het feit dat heel wat Polen terug beginnen te komen naar hun land na enkele jaren in het buitenland te hebben gewerkt, zorgt er voor dat je makkelijk andere keukens vindt.

Of je nu op zoek bent naar een goed, al dan niet stevig, ontbijt, een kleine of uitgebreide lunch, een kleine hap of een uitgebreid diner, je vindt het allemaal in de omgeving van Jelenia Góra. En misschien nog belangrijker, je vindt het telkens in verschillende prijsklasse, gaande van zeer goedkoop tot gewoon. Zeer duur hebben we in de 13 jaar dat we in de streek komen nog niet gevonden. Ook de omgeving waar men culinair kan genieten is zeer verschillend. Uiteraard zijn er de restaurants, maar ook de tavernes waar men eten serveert en natuurlijk de kasteeltjes waar men in een aangepast kader kan genieten van een lekkere en betaalbare maaltijd. Ook zijn er de cafetaria’s waar men aanschuift aan een buffet en de afrekening per gewicht wordt gemaakt. En dan hebben we het natuurlijk over het gewicht van uw gevulde bord, niet van jezelf.

We gaan vanaf nu op zoek naar elke vorm van tafelen in de verschillende prijscategoriën en proberen jullie zo een goed beeld te geven van de vele mogelijkheden. Natuurlijk gaan we daar onze tijd voor nemen, dus hou de blog in het oog en bezoek ons regelmatig. De bedoeling is dat jullie hier binnen enkele jaren alle restaurantjes en eetgelegenheden terug kunnen vinden met een korte beschrijving, het adres en een idee van de prijzen die gevraagd worden.

Wij gaan in elk geval genieten van onze zoektocht (die we nu toch al enkele jaren aan het maken zijn). Hopelijk kunnen we jullie hiermee helpen om nog méér te kunnen genieten als jullie naar Neder-Silezië op vakantie komen. En, natuurlijk zijn jullie altijd welkom om dat te doen via een verblijf in onze vakantiewoning Beztroski Dom. Voor meer informatie over onze vakantiewoning, verwijs ik jullie graag naar onze website www.beztroski.com

Tot binnenkort.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De wondere wereld van kristal

Jelenia Góra - Parel van de Karkonosze

Waarom deze blog?